Gunnar

Född 1959 i Ludvika i Dalarna. Började med mandolin som 8-åring, via gitarr och vid 11 års ålder fiol. Gunnar driver skog och jordbruk på en gård hemma i Persbo, och växlar mellan fiolen och traktorerna. Han är en otrolig musikant och musikhumorist som behärskar allt ifrån Franska Hotkvintetten till Brandenburgkonserterna. Han är ett musikaliskt lyft för grabbarna och han har tillfört ett nytt sound i Östens fiol (det är den han spelar på). Gunnar spelar också tillsammans med sin fru i Ludvika Spelmanstrio och är konsertmästare i Grängesbergs orkesterförening.


Gillar:
Dieselfordon. ”Jag åker på vintern i min skogstraktor och vårar och höstar är jag ute på ägorna med min andra traktor och sår och skördar. ”Att åka till skogen tidigt på morgonen, jobba en stund, ta fika – och matpaus ibland, lyssna på naturen. Det är livskvalitet! Om jag hinner öva fiol någon timme om dan mår jag också bra.”

Gillar inte:
”Utmaningar, fokusering och andra modeord som jag tycker har gått på tomgång de senaste åren.”

Bästa musik:
”Klassisk musik är väl det jag kan, Men för den skull all musik som är bra. Jazzviolinister har jag lyssnat mycket på. Hur Svend Asmussen håller stråken och Stephane Grapellis olika musikaliska slingor till Emil Iwrings intensiva fiolspel.”

Bästa schlagerlåt:
Puppet on a string med Sandy Shaw

Bästa bok:
Bondepraktikan

Bästa film:
Återstoden av dagen med Anthony Hopkins och Emma Thompson

Roligaste instrument:
1:Fiol 2:Fiol 3:Banjo. ”Jag skulle faktiskt vilja spela bluegrassbanjo . Har tyvärr för ont om tid att lära mig. Gillar även tvåradigt dragspel”

Idol:
Stehane Grappeli, Emil Iwring och Svend Asmussen (se musik)

Godaste maten:
”Min frus. Hon är otroligt duktig på att laga mat. Rejäl husmanskost gillar jag bäst.

Visdomsord:
Man ska leva för varandra

Skicka e-post till Gunnar: fiolen(at)ostenmedresten.one